מעשה אברהם מאברהם בנא לאברהם בנאי 1787-1987
יוזם הפרויקט: אייל בנאי כתיבה ועריכה: אילת אסקוזידו השתתפו בכתיבה:הגר אפק-לוי, מירי גבעון עריכת לשון: אלי גיא עיצוב גרפי: אירית הראל סטודיו ניהול והפקה: נסים אסקוזידו הקלדות: אלרן שירותי משרד
שנת הוצאה: תשע"ג, 2013 319 עמודים 500 עותקים צבע מלא כולל אילנות יוחסין דפוס: מפעלי דפוס כתר
|
|
|
תקציר
קורותיו של אברהם בנאי שזורים בהיסטוריה של ירושלים ושל ישראל. הוא התחנך בכותאב הספרדי, בתלמוד תורה "אורח חיים" ובבית ספר אליאנס; ובמקביל – פעל כחניך וכמדריך במסגרת מגרשי גוגנהיימר ומועדוני הנוער. במלחמת השחרור הוא לחם ברובע היהודי בעיר העתיקה ונפל בשבי הירדני.
אברהם נגע בעולמות של מסורת ושל חדשנות, של רוח ושל חומר, הוא היה איש במה ואיש מעשה, איש חינוך ותלמיד שקדן – בשנות חייו האחרונות. עבור משפחת בנאי הוא היה ראש השבט והכתובת לכל בעיה, הבן הרביעי ריכז וליכד סביבו בני משפחה וחברים, כאבן הראשה דאג ושימש משענת רחבה לכל מי שנזקק לה. אברהם היה איש שאהב לאהוב והיה מלא תשוקה לחיים. מנהיג כריזמטי ושקול, שחקן מוכשר, דרמטי ומצחיק, איש עסקים הגון ומצליח. הוא היה אדם רגיש לזולתו, חבר מחבק ותומך, איש משפחה חם ודואג ששם את ילדיו במקום הראשון. וגם מחנך, פטריוט ישראלי ואיש של שלום ומתינות.
במעטפת סיפורו האישי של אברהם, ובחיבור אמיץ לקורותיו, הספר מתאר את תולדות משפחת בנאי מאז עלייתה משיראז (1881) ועד ימינו; את מעורבותה בקהילה, את תרומתה למדינת ישראל ואת ייחודיותה של המשפחה היצירתית. בניה ובנותיה חתומים על ערכי צאן ברזל של תרבותנו וממשיכים לספק לנו מזון לנשמה, מזה חמישה דורות.
לעיון בית הספרים הלאומי, ירושלים ספריית יד בן צבי, ירושלים
תגובות לספר
חזרה>>
|
|
בבית הדפוס
באירוע לציון 25 שנה לפטירתו של אברהם ולהשקת הספר לזכרו

|